Het team

Van Klaveren Bloemen stelt zich aan u voor, onze enthousiaste medewerkers helpen u graag bij u keuze op de bloemenmarkt Janskerkhof te Utrecht. We staan het gehele jaar elke zaterdag voor u klaar!

Bert van Klaveren

bert-van-Klaveren-Bloemenbert-van-klaverenGeboortejaar
1939

School en studie?
Tuinbouwschool

Hoeveel jaar staat u al met bloemen op het Janskerkhof?
Al meer dan dan 60 jaar verkoop ik met veel plezier bloemen op het Janskerkhof.

Wat vind u het leukste aan het werken op de markt?
Bloemen verkopen en het contact met de mensen.

Wat vind u de mooiste bloemen of planten?
De mooiste bloemen vind ik tulpen.

Welke bloemen zou u gebruiken in een boeket voor uzelf?
Voorjaarsbloemen.

 


 

Bertine Schaart van Klaveren

bertine-schaart-Van-Klaveren-BloemenGeboortejaar
1971

School en studie?
Studie tuinbouwschool en middenstand, opleiding gevolgd bij het Boerma instituut, groot rijbewijs en chauffeursdiploma.

Sinds wanneer werk je bij Van Klaveren Bloemen?
Ik werk sinds 1981 bij dit bedrijf van mijn vader, later zijn we het samen gaan doen.

Wat vind je het leukste aan het werken op de markt?
Het leukste aan de markt vind ik de sfeer, de verscheidenheid aan mensen en het verkopen aan mensen. Natuurlijk de bloemen! Ik hou van bloemen en van mensen.

Wat vind je de mooiste bloemen of planten?
Dat is erg moeilijk want ik vind eigenlijk alle bloemen wel mooi. Maar ik denk dat Delfinium wel een van mijn favoriete is. Maar ik vind echt elke bloem wel bijzonder!

Wat is de leukste of grappigste vraag die je bij de kraam hebt gehoord?
De leukste vraag vind ik wel als mensen een groot boeket bestellen. We hebben elke week verschillende van 10 euro en dat is natuurlijk een mooi bedrag als je iemand dat cadeau wil doen. Maar als iemand een groot boeket besteld, is het vaak een gelegenheid om veel verschillende bloemen te mengen. Vaak is het eindresultaat een verrassing.

Welke bloemen zou je gebruiken in een boeket voor jezelf?
Zelf vind ik een boeket met blauwe kleuren het mooist.

Heb je nog een goede tip?
Ja, veel mensen zullen het vast wel weten, maar een schone vaas is belangrijk. Wij geven bij veel bloemen een zakje voeding mee, doe de voeding in een schone vaas met handwarm water. De bloemen schuin afsnijden, daar verleng je echt de houdbaarheid mee.

 


 

Inge van Aalst

inge-van-aalst-Van-Klaveren-BloemenGeboortejaar
1994

School en studie?
Havo en een gedeelte Pabo.

Sinds wanneer werk je bij Van Klaveren Bloemen?
Ergens in het jaar 2012 ben ik bij Van Klaveren Bloemen begonnen.

Wat vind je het leukste aan het werken op de markt?
Ik hou zelf erg van bloemen en vind het dus al erg leuk om daar mee bezig te zijn. Het maken van boeketten en dergelijke. Verder vind ik onze groep collega's heel erg leuk en we hebben het heel gezellig met elkaar. Daardoor werk ik elke zaterdag met veel plezier op de markt!

Wat vind je de mooiste bloemen of planten?
Blauwe Delphinium en knalroze/rode lelies en Irissen. Eigenlijk vind ik alle bloemen mooi, behalve witte, die vind ik het minst leuk.

Wat is de leukste of grappigste vraag die je bij de kraam hebt gehoord?
Of ik een liedje wilde zingen? Dat was toen ik mijn kerstmuts ophad. Verder vind ik het altijd leuk om te horen als iemand helemaal blij is met de bloemen.

Welke bloemen zou je gebruiken in een boeket voor jezelf?
Ik hou zelf van gekleurde veldboeketten, zonnebloemen, delphinium, kamille, dille, anjers, korenbloemen en irissen. Zoveel mogelijk verschillende kleuren, of juist allemaal pasteltinten. Ik vind eigenlijk heel veel leuk!

Heb je nog een goede tip?
Zet bloemen niet te dicht naast de fruitschaal. Fruit produceert gas dat de veroudering van bloemen vesnelt. Let goed op de acties die we hebben!

 


 

Van Klaveren Bloemen Bruidsboeket

Bruidsboeket


Ga je binnenkort trouwen? Dan ben je voor alle bloemen voor jouw bruiloft op het goede adres.
Bruidsboeketten | autodecoratie | bruidsboeketten | kledingcorsages | polsboeket | ruimte decoratie | bedankboeket | bloemen en boeketten
Vraag ons naar alle mogelijkheden over bloemen voor jouw trouwfeest.

Bekijk meer bruidsboeketten
krantenartikel van klaveren

Van Klaveren Bloemen Historie

Bloemenmarkt met Allure


Dat stond 6 mei 1889 in de krant. Nu meer dan een goed eeuw later verschaffen nog talloze Utrechters, en andere ingewijde, zich dit "Opwekkend genot" op de zaterdag. De Utrechtse bloemenmarkt bestaat al voor 1830. Vanaf 1831 is het Janskerkhof voor vaste standplaatshouders. Je zou kunnen zeggen dat het in 2030 al twee eeuwen elke week voor bloemen en tuinliefhebbers een feest moet zijn.
In 1926 toen mijn opa Piet van Klaveren 16 jaar was, ging hij met een paar manden bloemen stiekem met de trein naar het Janskerkhof, wat hij van thuis niet mocht! Vanaf het station liet hij de manden met bloemen door kruiers naar het Janskerkhof brengen, om ze vervolgens te verkopen.
Op zijn 18e haalde hij zijn rijbewijs en verruilde hij de trein voor de auto. Janskerkhof was toen nog een ochtend markt en in de middag probeerde hij de overige bloemen te verkopen op een middagmarkt in Amersfoort. De eerste keer dat hij daar kwam zei hij: ‘We zullen eens kijken of ze hier een bloemetje willen.' Vervolgens wierp hij de mensen bloemen toe, welke gretig werden opgevangen, tot alles op was. Toen zei hij: ‘Nou dat zit wel goed hier!’

Lees meer over de historie van Van Klaveren Bloemen
krantenartikel van klaveren